Anthony tikt met zijn voet.
Tik. Tik. Tik.
Hij heeft meer dan genoeg energie en hij is altijd druk.
Hij zegt dat zijn hoofd tolt van de ideeën.
“Hij heeft een goed stel hersens”, zegt een leraar over het scherpe intellect van Anthony.

Anthony kiest zijn woorden zorgvuldig. Zijn Engels is onberispelijk.

De moeder van Anthony stierf toen hij nog op de lagere school zat, en zijn vader kreeg enkele jaren later een dodelijk ongeval. Anthony woonde enkele jaren bij een oom, maar die had zelf al vier kinderen om voor te zorgen.

“Het leven was niet zo gemakkelijk, maar alles veranderde voor mij toen ik de kans kreeg naar de school van het WKF te gaan en te leren.”

Anthony

“Het leven was niet zo gemakkelijk”, zegt Anthony, „maar alles veranderde voor mij toen ik de kans kreeg naar de school van het WKF te gaan en te leren.” Het hoge niveau van de studievakken verbaast mij - scheikunde, wiskunde en natuurkunde. „Ik doe mijn best”, zegt hij, terwijl zijn vlinderdasje een beetje scheef zit. Hij heeft zich netjes gekleed voor deze gelegenheid. Hij draagt het enige witte overhemd dat hij bezit, en een zwarte clip-on vlinderdas, die alle jongens op school met trots dragen op speciale dagen.

Hij zegt dat hij dankbaar is voor de kans die hij heeft gekregen om zo'n uitstekend onderwijs te volgen. Hij is zeer te spreken over de omgeving en de netheid van de campus. Hij is dankbaar voor de 'goede discipline' op school. Hij is van plan ijverig door te gaan met leren, want hij weet dat scholing de sleutel is tot een beter leven.

“Het is af en toe zwaar, bijvoorbeeld in de vakanties en tijdens de kerst. Dan vind ik het jammer dat ik geen familie heb. Maar ik heb veel vrienden gemaakt en heb het gevoel dat men hier om mij geeft.”

“Dan vind ik het jammer dat ik geen familie heb. Maar ik heb veel vrienden gemaakt en heb het gevoel dat men hier om mij geeft.”

Anthony

Tik. Tik. Tik. Hij wiebelt nog een paar keer extra met zijn voet. “Kan dit gesprek gevolgen hebben voor mijn onderwijskansen?”, vraagt hij. “Nee, dit is slechts een informeel interview om donateurs een indruk te geven van wat er met hun donaties wordt gedaan”, antwoordt een van de WKF-teamleden.

“Dan is het goed”, zegt Anthony. “Vertel ze alstublieft dat ik later ingenieur word.”