Doelstelling

De doelstelling van de Stichting is om te helpen bij het redden van hulpbehoevende kinderen overal ter wereld die in de steek zijn gelaten, gevaar lopen, worden uitgebuit, honger hebben, ziek zijn of lijden. De statutaire doelstelling en de feitelijke werkzaamheden van de Stichting komen overeen.

 

Algemene gegevens

Naam ANBI: Stichting Wereld Kinder Fonds
Telefoonnummer: 0297 753 760
K.v.K.: 41216312
RSIN/Fiscaal nummer: 8052.48.511
Website adres: www.wereldkinderfonds.nl
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   
Adres: Van Cleeffkade 15
Postcode: 1431 BA
Plaats: Aalsmeer
   
Postadres: Van Cleeffkade 15
Postcode: 1431 BA
Plaats: Aalsmeer

 

Verantwoording

Onze bestuurssamenstelling

J. Lam voorzitter
R. Kendrick secretaris
B. Barnes bestuurslid

 

Ons beleidplan

Download hier ons beleidplan.

 

Ons beloningsbeleid

Bestuurders ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Onkosten kunnen worden gedeclareerd.

 

Onze uitgeoefende activiteiten

In het afgelopen boekjaar waren de activiteiten van de Stichting voornamelijk gericht op het helpen beschermen van kinderen tegen de zeven voornaamste oorzaken van sterfte en lijden. Concrete activiteiten die de Stichting, in samenwerking met haar projectpartners, heeft uitgevoerd zijn o.a. het verstrekken van voedselpaketten en medicijnen voor de bevolking van Somalië en Djibouti. Nog altijd worden miljoenen kinderen en hun families in de Hoorn van Afrika bedreigd door droogte, tegenvallende oogsten, hoge voedselprijzen, klimaatverandering en conflicten.

Ook heeft de Stichting een doeltreffend programma in Nairobi, Kenia ondersteund, dat zich richt op de zorg voor noodlijdende kinderen. Wij verstrekken medische zorg, voeding en psychosociale hulp en hebben tevens een tijdelijk zorgprogramma voor ondervoede kinderen. De Stichting maakt gebruik van een thuiszorgprogramma om kinderen die het slachtoffer zijn van HIV te steunen. Dit doen wij door middel van de verspreiding van een uitgebreid zorgpakket met daarin onder meer: medische basiszorg en verpleging, hulpverlening, psychologische steun, preventievoorlichting en de stimulering van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van de gemeenschap.

Verder was de Stichting o.a. actief betrokken bij hulp op het gebied van onderwijs, voedsel en gezondheidszorg aan weeskinderen en volwassenen die lijden aan honger, ziekten en HIV/AIDS in Maputo en de provincie Gaza in Mozambique.

Activiteiten die de Stichting de komende periode verder wil uitbreiden c.q. ontplooien zijn terug te vinden in ons beleidsplan.

 

Financiele verantwoording

Download hier onze jaarcijfers.