Emma straalt iets lieflijks uit en spreekt zachtjes.

Ze gaat binnenkort naar de lagere school en ze heeft het alfabet al geleerd. Op doordeweekse dagen loopt ze naar de kleuterschool en naar het uitgiftepunt van het voedselprogramma in de Fairgrounds community in Buchanan (Liberia). Ze kan nog niet klokkijken en er is ook geen klok in huis, maar als ze 's ochtends wakker wordt en de haan hoort kraaien en mensen praten, dan staat ze op om aan haar dag te beginnen.

Ze woont in een huisje met slechts één kamer met daarin een bed dat ze deelt met haar moeder, broer en overgrootmoeder. Ze zegt dat het een oud huisje is en dat haar overgroot-oma bezig is het op te knappen.

Ze heeft een babypop en ze hinkelt graag buiten in het rode zand. Met een stok tekent ze de vierkante vakken van de hinkelbaan in het zand en oefent het op één been springen van het ene vak naar het andere.

Emma was bijna gestorven aan de gevolgen van chronische malaria. Ze zegt dat ze zich heel lang ziek heeft gevoeld, maar dat haar buikje nu weer in orde is. De leiding van het voedselprogramma zag dat Emma ziek was en niet herstelde en bracht haar daarom meerdere malen voor behandeling naar een kliniek in Buchanan. Malaria komt veel voor in Liberia. De ziekte wordt veroorzaakt door een parasiet die door een steek van een geïnfecteerde mug overgedragen wordt op de mens. Na besmetting ontstaan diverse symptomen, zoals hoge koorts, koude rillingen en overgeven. Emma is een van de bijna 300 miljoen mensen die jaarlijks geïnfecteerd raken met malaria. Naar schatting overlijden elk jaar wereldwijd 400.000 mensen aan deze ziekte, die zowel te voorkomen als te behandelen is. De meeste mensen in Buchanan slapen 's nachts niet onder een muskietennet en kunnen als ze ziek worden de noodzakelijke medische zorg niet betalen. Emma kreeg echter een levensreddende behandeling omdat zij deelneemt aan het voedselprogramma in Buchanan.

Emma heeft een favoriete dag van het jaar, namelijk de dag waarop ze haar 'kerstkleding' krijgt bij het uitgiftepunt van het voedselprogramma. Onlangs kreeg ze een nieuwe roze jurk van zacht katoen met twee bandjes die op de schouders worden vastgemaakt. Ook al was er geen spiegel, ze hield de jurk voor zich en draaide in het rond alsof ze danste met haar nieuwe beste vriend.

Dankzij de permanente steun van donateurs krijgt Emma dagelijks een voedzame maaltijd, kan zij naar de lagere school gaan en krijgt ze medische zorg als dat nodig is. Bovendien kan ze genieten van de roze zomerjurk, waar ze zo dol op is.