Nanu droomt ervan de middelbare school af te maken. Dat is nog niemand in haar familie gelukt. Ze vertelt dat haar vader door rebellen is gedood. Haar moeder verkoopt op straat cassave, een wortelgroente die lijkt op een aardappel, om zo genoeg geld te verdienen om haar vier kinderen te eten te kunnen geven. Het door het WKF ondersteunde programma in de Liberiaanse stad Buchanan zorgt ervoor dat de vier kinderen niet elke dag tegen de honger hoeven te vechten. Nanu is erg gefocust op haar studie en ze is een uitstekende leerling. „Het blijft me hoop geven”, zegt ze, en het brengt haar dichterbij haar studiedoelen. Ze is dol op muziek en zingt zelf graag. Ook beleeft ze veel plezier aan het leren gebruiken van een computer.

Haar moeder is nooit naar school gegaan, en niemand in haar familie heeft ooit een opleiding op het niveau van middelbaar onderwijs bereikt. Met het geld dat de moeder verdient met de gewassen uit haar tuintje, kan ze Nanu en haar andere kinderen enigszins onderhouden, maar het is niet genoeg om te kunnen voldoen aan de basisbehoeften van het gezin. Volgens Nanu is haar broertje vanwege financiële problemen en beperkingen met school gestopt toen hij in de vierde klas zat.

Ze maakt zich zorgen om haar land Liberia. Ze zegt dat ze geluk heeft omdat ze naar school kan, ook al heeft het onderwijssysteem zo zijn zwakke punten. Volgens Nanu zijn er op haar school maar ongeveer 30 computers beschikbaar voor 600 leerlingen.

“Ik wil een lichtpunt zijn voor kinderen zoals ik, die dachten dat er geen hoop was.”

— Nanu

“In Liberia zijn er ontzettend veel kinderen die geen enkele kans krijgen om naar school te gaan. We kunnen leren en de toekomst verbeteren als we allemaal samenwerken om kansen te creëren. We kunnen het land beter maken.”

De boodschap van Nanu aan de donateurs van het WKF luidt:

“Blijf ons alstublieft helpen.”

Nanu zegt dat ze na haar opleiding graag iets terug wil doen en de armen wil helpen.

“Ik wil een lichtpunt zijn voor kinderen zoals ik, die dachten dat er geen hoop was.”