De oprichter en voorzitter van het Wereld Kinder Fonds, Joseph Lam, is een toegewijde filantroop. Hij werd in 1958 geboren in de Britse kroonkolonie Hongkong. Zijn moeder, Nora Lam, was een zendingsspreekster wier levensverhaal is verfilmd in de film CHINA CRY.

Joseph reisde samen met zijn moeder al op jonge leeftijd de wereld over. Toen hij vierentwintig jaar oud was, reisde hij met zijn moeder naar India om moeder Teresa te bezoeken. Zijn ontmoeting met moeder Teresa in Calcutta werd de katalysator van een leven gewijd aan humanitaire hulpverlening.

Joseph nam deel aan het uitdelen van voedsel aan de hongerigen in de straten van Calcutta. Dat veranderde zijn leven. Hij was getuige van moeder Teresa's toewijding aan zieke en stervende mensen en zag de enorme behoeften en het grote lijden van de allerarmsten.

In 1993 begon Joseph met zijn eerste hulpverleningsprogramma voor kinderen en in 1996 richtte hij de non-profitorganisatie Wereld Kinder Fonds op. Marketing en direct mail hebben gezorgd voor een sterke basis van meelevende mensen. Vanaf het begin heeft Joseph zich gewijd aan het helpen van kinderen en families overal ter wereld die te lijden hebben onder de gevolgen van armoede, ziekte, natuurrampen, hongersnood, burgerconflicten en oorlog.

In 1996 ontving Joseph Lam een eredoctoraat in de menswetenschappen van de Liberty University voor zijn opmerkelijke humanitaire werk. "Geen enkel kind mag honger lijden, naakt zijn of verstoken zijn van liefde," zegt Joseph Lam. Iedereen kan meedoen aan het redden van de kinderen en we kunnen helpen om een einde te maken aan kindermisbruik.

Ruth Kendrick is de internationale vicevoorzitter en haar man, Doug Kendrick, is internationaal programmadirecteur binnen de organisatie.

Onder leiding van Joseph Lam zet het team van het Wereld Kinder Fonds zich overal ter wereld in om de armen, hongerigen en zieken te helpen. Of het nu gaat om activiteiten op het gebied van de gezondheid van kinderen, het verminderen van honger en armoede of het verlenen van humanitaire hulp in crisistijd, het Wereld Kinder Fonds levert meetbare resultaten met zijn middelen.