Het Wereld Kinder Fonds steunt meer dan honderd onschuldige en in de steek gelaten kinderen met hiv/aids die het virus hebben opgelopen via van hun moeders. Het kindertehuis is in 1992 opgericht en was het eerste in Kenia dat zorgde voor hiv-positieve kinderen. De kinderen variëren in leeftijd van nul tot 24 jaar.
Volgens zuster Mary Owens, uitvoerend programmadirecteur, dragen baby's in hun eerste levensjaar veel van de antilichamen van hun moeders met zich mee. Vaak geven pas geboren baby's met besmette moeders een 'vals positieve' uitslag, hoewel ze zelf de ziekte niet krijgen. De meeste baby's die positief zijn bij hun geboorte worden uiteindelijk negatief getest voor het virus. Volgens Owens worden deze kinderen helaas toch vaak in de steek gelaten door de verkeerde veronderstelling dat ze aids zullen krijgen en uiteindelijk aan de ziekte sterven.
Volgens zuster Mary wordt er gezorgd voor alle weeskinderen die in het programma worden opgenomen, totdat hun hiv-status vaststaat. Kinderen die hiv-positief blijven, blijven in het programma totdat ze volwassen zijn en zichzelf kunnen redden. Niet-positieve kinderen worden geadopteerd of komen in een ander tehuis.
Het programma is uniek omdat het ook de beschikking heeft over een zeer modern diagnostisch laboratorium op de locatie, zodat de kinderen onmiddellijk kunnen worden getest en behandeld.
De meeste kinderen krijgen antiretrovirale geneesmiddelen. De medische vooruitgang en de financiële middelen om de kinderen in het programma antiretrovirale geneesmiddelen te geven, hebben de meeste kinderen in het programma een onbepaalde levensverwachting gegeven. Nu begeleidt het programma de eens jonge wezen op hun weg naar volwassenheid. Als ze eenmaal volwassen zijn kunnen ze zichzelf redden en weer in de gemeenschap worden geïntegreerd.
De meeste kinderen in het programma gaan naar openbare basisscholen en middelbare scholen. Een aantal van de oudere kinderen in het programma volgt nu een studie.
Het door het WKF ondersteunde project biedt holistische ondersteuning en zorg aan de wezen, met inbegrip van onderdak, voeding, medische zorg en toezicht, onderwijs, training, maatschappelijke ondersteuning en adviesdiensten.