De compound grenst aan de sloppenwijken van Nairobi en staat in de Keniase buitenwijk Langata. Het is er vredig en er staan veel bomen die schaduw geven. Er wordt plezier gemaakt en er zijn speelplaatsen en schommels. De weeskinderen en kwetsbare kinderen die in het centrum verblijven, krijgen onderwijs in de aangrenzende basisschool. Ze bloeien ook op door de dagelijkse voedzame maaltijden, medische behandeling en de liefde van de 'huismoeders' die elke dag voor hen zorgen.

Een extra tehuis voor oudere weesmeisjes staat op ongeveer twee uur rijden ten zuidoosten van Nairobi. Het Makindu-tehuis huisvest op dit moment dertien meisjes die geen ouders meer hebben. Alle meisjes gaan naar school en zijn dol op zingen, dansen en spelen.

Als reactie op het overweldigende aantal dakloze jongens dat over straat zwerft, is er ook een jongenstehuis voor weeskinderen en straatkinderen geopend in Nakuru, de op drie na grootste stad in Kenia.

Jennifer Hatley, onze WKF-partner werkt al vijfentwintig jaar in Kenia. "Onze programma's hebben veel impact. Het is verbazingwekkend om de vooruitgang van alle kinderen in ons programma te zien. Het is een stimulans om te zien hoe ze productief en succesvol worden ondanks alle hindernissen waarmee ze zo vroeg in hun leven zijn geconfronteerd."