“Amputaties, opgestapelde lijken op straat, een been in staat van ontbinding op de grond, de doordringende geur van infecties en dood, kinderen die huilen van de pijn…” Dat zijn de woorden van een van onze projectpartners ter plaatse in Port au Prince, zoals hij de nasleep van de aardbeving beschreef die Haïti in januari 2010 trof.

Het Wereld Kinder Fonds heeft op de crisis gereageerd door de financiering en coördinatie van hulpzendingen voor de slachtoffers van de aardbeving, met inbegrip van voedselrantsoenen en benodigdheden, dekens, stormlantaarns, gedroogde vis, spaghetti, bakolie, maïsmeel, bonen en rijst.

Het Wereld Kinder Fonds heeft ook vijf mobiele klinieken gesteund die door Port au Prince reden om de zwaarst getroffen mensen in de gebieden Jacquet Toto, Trichet en Santo te behandelen. Verpleegkundigen en artsen waren 24 uur per dag in touw om medische zorg te verlenen aan de honderdduizenden mensen die door de aardbeving waren getroffen. De vijf klinieken behandelden 120 tot 300 kinderen per dag vanwege het grote aantal gewonden en het tekort aan medisch personeel.

Wij zijn onze donateurs overal ter wereld dankbaar dat zij hebben geholpen en zich bij ons aangesloten hebben om hulp te verlenen aan de onschuldige slachtoffers van de aardbeving in Haïti.