Honderden hongerige kinderen profiteren vier dagen per week van voedzame warme maaltijden die via ons door het Wereld Kinder Fonds gesteunde voedselprogramma worden geserveerd in de verwaarloosde en verarmde sloppenwijk Kambi Teso. Voor veel van de kinderen in het programma is dit hun enige maaltijd van die dag.

Eldoret, Kenia heeft een werkloosheidspercentage van naar schatting 65%. Kenia telt ongeveer één miljoen weeskinderen als gevolg van aids en naar schatting 200.000 kinderen in de hoofdstad leven op straat.

Het door het WKF ondersteunde programma in Eldoret helpt in de steek gelaten en kwetsbare kinderen die lijden aan ondervoeding en ziekte en die uitgebuit worden.

Sommige kinderen in het programma komen uit gezinnen die alleen uit kinderen bestaan; grootouders of familieleden zorgen voor anderen. Sommige kinderen wonen met hun families in de sloppenwijken, maar lijden aan ondervoeding door chronische armoede.

Zoals vaak gebeurt bij veel van onze voedselprogramma's in derdewereldlanden, komen kinderen die meedoen aan het programma vaak opdagen met broertjes of zusjes op sleeptouw of op hun rug gebonden. Hoewel ze zelf nog kind zijn, zijn ze vaak verantwoordelijk voor jongere zusjes en broertjes, en daarom zijn ze voortdurend op zoek naar eten.

Naast voedsel en de zekerheid dat ze eten krijgen, profiteren de kinderen ook van het regelmatige contact dat ze hebben met medewerkers van het programma die alert zijn op sociale en medische problemen.

Ons team ter plaatse in Eldoret organiseert vaak medische hulp voor de kinderen die in de sloppenwijken leven. Het team heeft onlangs een eendaags medisch zandvlooienkamp georganiseerd.

Zandvlooien zijn op vlooien lijkende insecten die zich onder de huid van kinderen nestelen en daar eitjes leggen, vooral in hun voeten. Zandvlooien komen veel voor in sloppenwijken waar een slechte hygiëne heerst en kinderen geen schoenen dragen. Zandvlooien veroorzaken een pijnlijke infectie en zonder de juiste behandeling kan een kind verlamd raken, een voet verliezen of zelfs overlijden. Het team van medische vrijwilligers heeft veertig kinderen met zandvlooien in hun voeten, handen en benen behandeld.

Dankzij toegewijde donateurs en voortdurende financiële steun is er eindelijk een waterleiding aangelegd naar de plaats waar voedsel wordt verstrekt. Er is ook een opslagtank geïnstalleerd die schoon water levert als de watertoevoer uitvalt, wat vaak voorkomt in Kenia.

Een andere door de donateurs betaalde verbetering van de locatie voor voedselverstrekking was het storten van een betonnen vloer in het onderkomen. Voordien was die erg stoffig en bevatte zandvlooien. De nieuwe betonvloer is gemakkelijker schoon te maken en is hygiënischer voor de kinderen die deelnemen aan het voedselprogramma.

Eén in de steek gelaten kind liefde gegeven. Eén uitgehongerd kind te eten gegeven. Impact in Eldoret. -Met één kind tegelijk.

Samen brengen we hoop in het leven van noodlijdende kinderen in de sloppenwijk Kambi Teso.