Oost-Afrika lijdt onder de ernstigste hongersnood en droogte van de laatste zestig jaar. Overal in de Hoorn van Afrika sterven mensen, vee en kuddes dieren. Het Wereld Kinder Fonds verstrekt voedselhulp als reactie op de crisis en het overweldigende aantal vluchtelingen uit Zuid-Somalië dat naar het aangrenzende Kenia vlucht op zoek naar politieke vrede, voedsel en water.

Terwijl grote aantallen vluchtelingen uit Somalië Kenia binnen blijven komen, voelt iedereen de druk van de beperkte middelen, overbevolking en hongersnood.

Ons team in Kenia verstrekt voedzame rijstmaaltijden aan families in nood in geografische gebieden die het zwaarst getroffen zijn, zoals Garissa, Kenia, vlak bij de grens met Somalië. Onlangs hebben wij voedsel uitgedeeld aan ongeveer 800 families die in dat gebied wonen. Elke familie ontvangt een voedselvoorraad voor ongeveer twee weken.

In de grote dozen met rijstmaaltijden die wij aan hongerige families verstrekken, zitten kleine, losse zakjes met een voedzaam rijstmengsel dat je met alleen kokend water kunt bereiden. De maaltijden bestaan voornamelijk uit rijst, maar bevatten ook sojablokjes voor eiwitten, vitaminen, mineralen en gedroogde groente.

De maaltijden zijn speciaal samengesteld om het leven van ernstig ondervoede en uitgehongerde kinderen te redden. Maar de ingrediënten verbeteren ook de gezondheid, de groei en het lichamelijk welzijn van kinderen en volwassenen die niet langer direct met de hongerdood worden bedreigd.

De behoefte aan voedsel is in deze streek nog nooit zo groot geweest. En dat geldt ook voor de behoefte aan vrijgevigheid. Neem contact met ons op om erachter te komen hoe u kunt bijdragen en meer dozen met hoop kunt verstrekken aan uitgehongerde kinderen en hun families.