Het Wereld Kinder Fonds voedt elke dag meer dan 2000 hongerige kinderen die in een aantal van Afrika’s grootste en beruchtste sloppenwijken en arme gebieden leven, zoals Makindu, Garissa en de sloppenwijken Kambi Teso en Kibera. Kibera staat bekend om het hoge aantal gevallen van tyfus, cholera en malaria en om de misdaad. Er is geen flora of fauna. In het doolhof van hutten, vuil en afval zijn er geen tuinen en groene bomen en er is zelfs geen speelterrein voor kinderen.

Kibera is een van de grootste stedelijke sloppenwijken op het Afrikaanse continent en ligt op ongeveer vijf kilometer buiten de hoofdstad Nairobi. Talloze kinderen zijn ondervoed en lijden aan ziekten en aandoeningen.

Meer dan duizend kinderen die de sloppenwijk Kibera hun thuis noemen, lopen elke dag over vuil en afval om naar de voedsellocatie van het Wereld Kinder Fonds te gaan. Daar worden ze opgevangen door onze medewerkers en krijgen ze een voedzame maaltijd. In een weinig stabiele omgeving weten de door het WKF gesteunde kinderen dat ze kunnen rekenen op ten minste één maaltijd per dag.

Jennifer Hatley, onze WKF-partner, werkt al vijfentwintig jaar in Kenia. "Onze voedselprogramma's in de sloppenwijken doen fantastische dingen. Een leraar sprak onlangs zijn bezorgdheid uit over een meisje uit de sloppenwijk Kibera dat op school steeds flauwviel van de honger. Ze is opgenomen in ons WKF-voedselprogramma waar ze elke dag één voedzame maaltijd krijgt. Volgens het hoofd van de school is haar toestand in drie maanden tijd sterk verbeterd. Ze is gezond en is de beste van haar klas."

In de nederzetting Makindu, in Zuidoost-Kenia, heeft de aanhoudende droogte de toch al arme bevolking op de rand van de hongerdood gebracht. Er zijn grote voedseltekorten. Ongeveer 850 kinderen in dit gebied ontvangen dagelijks voedsel via het Wereld Kinder Fonds.

"We zien een duidelijke verbetering in de energie en gezondheid van een kind als het slechts tien dagen aan een voedselprogramma heeft deelgenomen. De kinderen in deze gebieden hebben veel baat bij onze levensreddende voedselprogramma's", zegt Hatley.

Alle kinderen in onze door het WKF ondersteunde voedselprogramma’s krijgen elke middag om twaalf uur hoop geserveerd.