Als reactie op de enorme nood in Nairobi, Kenia, heeft het Wereld Kinder Fonds de bouw van een medische kliniek in de buitenwijken van Nairobi betaald en blijft steun bieden bij de lopende exploitatiekosten. Een verdere projectuitbreiding omvatte de toevoeging van een laboratorium dat vanwege de nu beschikbare diensten het aantal patiƫnten sterk heeft zien stijgen.

De kliniek biedt gratis tests, gezondheidszorg en apothekersdiensten aan enkele honderden weeskinderen en kwetsbare kinderen die vlak bij de kliniek leven, en aan arme dorpelingen uit de omliggende gemeenschap.

Op een normale dag zit de wachtkamer vol moeders met baby's. Veel moeders hebben meerdere kilometers gelopen om naar de dokter te gaan.

Volgens dr. Dennis Komen, die toezicht houdt op de activiteiten van de kliniek, zijn veel voorkomende aandoeningen hoesten, verkoudheid, ademhalingsaandoeningen, malaria, longontsteking en huidziekten. Naast dr. Komen bestaat het personeel van de kliniek onder meer uit een fulltime verpleegkundige en een laborant.

Dankzij toegewijde partners en donateurs zoals u hoeven arme kinderen en families niet onnodig te sterven aan ziekten die te voorkomen zijn. Uw investering in de ontwikkeling van de gezondheidszorg redt levens in Kenia!